HTML

Keresés

Custom Search

Készítsd magad!

Ha ajándék ötletet keresel Ha szeretnél gyerekekkel közösen készítenél valamit Ha egyedi tárgyakat szeretnél Akkor jó helyen jársz :) Itt gyűjtöm az elkészített ajándékaimat, dekorációimat és ötleteimet Válogass kedvedre!

Friss topikok

2011.04.26. 11:00 Lexi*

Tojásdíszítés egyszerűen

Címkék: gyerek húsvét tojás festék díszítés rátétes technika

Természetesen nem lehet Húsvét tojásdíszítés nélkül. Most a lényeg az volt, hogy lefoglaljam vele egy időre nővérem 2,5 éves kislányát, ezért olyan technikát kellett választani, amiben ő is részt tud venni és leköti. Miután kizártuk a viaszolást, karcolást és a festést maradt a rátétes technika.

Ennek lényege, hogy perezselyem vagy zellerlevéllel díszítjük a tojást: fogjuk a tojást, ráhelyezzük a levelet, a kettőt egy harisnyába tesszük, azt elcsomózzuk a tojás mögött, és az így előkészített tojást festékbe tesszük. Mi ezt egy kicsit megváltoztattuk, hogy Anna is lelkesen segítsen. Úgy döntöttünk, hogy petrezselyem és zeller levél helyett más érdekes levelet és virágot gyűjtünk a tojásokhoz. Szerencsére anyu kertje rengeteg gyönyörű formájú levelet rejt. Anna nagy élvezettel szaldgált a kint. Igaz néha jobban lefoglalta a macskák kergetése, mint a levélszedés :) Nagyon sok szépet sikerült szednünk: krizantém, szamóca, vadszölő, harangláb, ribizli, lóhere levél, ibolya és meggyfa virágja. Szedtünk néhány különlegességet is: ginko biloba, tulipánfa, japán juhar levele.

Mivel ez a tojásdíszítés technika az utolsó pillanatban jutott eszünkbe, ezért természetesen nem volt megfelelő mennyiségű lyukas harisnya, amit használni tudtunk volna. Így sajnos csak pár levelet használtunk ki, de azok nagyon szépen sikerültek.

Színezéshez hagymahéjat használtunk, így szép barnák lettek a tojásaink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felhasznált levelek: vadszőlő, szamóca, tulipánfa, ginko biloba, illetve az ibolya virága

Szerettem volna más színeket is, de mivel a kevés harisnya miatt kevés tojást festettünk ezért nem készítettünk több festőlét. Pedig most, hogy anyunak ilyen szép kertje van, nem is lett volna nehéz. Az almafa fiatal ága vagy a dió zöld burka (mondjuk ezt még nem lehet szedni és nem raktunk félre tavalyról) szép sárga színt ad. A nyírfa levelével zöldre tudtuk volna festeni a tojásokat. Ezeket a festő növényeket egy könyvből olvastam, sajnos többre nem emlékszem, de majd megkeresem egyszer (megtaláltam :) ez a könyv volt). A barátnőmmel pedig curryt használunk sárga tojásokhoz. Ennek csak az a hátránya, hogy rengeteg curry kell hozzá. Egyszer majd próbálkozom cékléval is :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keszitsdmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr282856171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása